Стартує безоплатна програма з перекваліфікації жінок, які хочуть здобути навички управління будівельною технікою. Жінки зможуть пройти навчання на операторок екскаватора та фронтального навантажувача. Про це інформуюють у міністекрстві економіки України.

Програма «Iron Women» реалізується шведською неприбутковою організацією Beredskapslyftet у партнерстві з Volvo Construction Equipment та ETS Group в рамках проекту Reskilling Ukraine за інформаційної підтримки Міністерства економіки України.

Програма  «Iron Women» складається з теоретичного курсу (проходить онлайн) та практичного навчання, яке відбуватиметься на техніці Volvo Construction Equipment, серед якої перший в Україні електричний колісний навантажувач. Навчання завершується професійною атестацією на отримання кваліфікації “машиніст екскаватора 5 розряду” та “водій навантажувача 4 розряду”.  Отримана кваліфікація передбачає роботу на підприємствах без права виїзду на дороги загального користування.

Участь в програмі можуть взяти жінки від 18 років, які мають дійсне водійське посвідчення будь-якої категорії та досвід водіння. Участь у програмі є безоплатною. Навчання, проживання та харчування покриваються коштом проєкту Reskilling Ukraine.

Подати заявку на участь в програмі. Заявки приймаються до 6 жовтня.  Початок навчання – жовтень 2024 року.