Фахівці Черкаської районної філії обласного центру зайнятості сприяють вирішенню питань, пов’язаних із зайнятістю жителів району, постійно підтримуючи зв’язок з об’єднаними територіальними громадами. На цей час у Черкаському районі створено шість ОТГ: Білозірська, Степанківська, Леськівська, Червонослобідська, Руськополянська та Сагунівська.

В усіх ОТГ району створені віддалені робочі місця, керівництво та фахівці районної філії систематично здійснюють виїзди з метою надання консультацій з питань зайнятості населенню. Відповідно до складеного графіку у минулому році проведено 303 прийоми та охоплено послугами понад 1 000 мешканців громад.

Окрім того, з місцевими роботодавцями проводяться робочі зустрічі в ОТГ щодо вивчення їх потреб та надання допомоги з укомплектування підприємств персоналом. Протягом  минулого року таких зустрічей було проведено більше 100, із залученням  понад 300 підприємств, установ та організацій, які діють в громадах.

Значна увага приділяється питанню організації громадських робіт, адже це є реальною альтернативою безробіттю і джерелом соціальної та матеріальної вигоди для шукачів роботи. Громадські роботи мають соціально-орієнтований характер та  проводяться за такими напрямками як: догляд за особами похилого віку, будівельні та ремонтні роботи з обслуговування приміщень соціальної сфери, інформування населення про субсидії та впорядкування місць поховання, меморіалів. У 2019 році в усіх громадах району проводились громадські роботи, до яких було залучено 218 осіб.

Директор районної філії Олександр Гриценко підсумував результати співпраці з місцевими ОТГ: «Процеси децентралізації ставлять перед службою зайнятості нові завдання – налагодити тісну взаємодію з об’єднаними територіальними громадами. Це дозволяє наблизити послуги служби зайнятості безпосередньо до населення, зокрема, жителів сільської місцевості».

Повідомляє Черкаська районна філія ОЦЗ.