За оперативними даними кількість звернень мешканців м. Черкас з ознаками кишкової інфекції, які вживали в їжу млинці з різною начинкою, що були придбані у відділі кулінарії (ФОП Буднік Ю.С.) супермаркету «Делікат +», становить 29 осіб, у тому числі 9 дітей віком до 17 років. Усі хворі госпіталізовані до КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» Черкаської міської ради з попередніми діагнозами: гостра кишкова інфекція, середній ступінь важкості. Повідомили у Держпродспоживслужбі області.

У 11 хворих, у т. ч. 6 дітей, за результатами лабораторних обстежень встановлено заключний діагноз: сальмонельоз, обумовлений Salmonella enteritidis, середньої важкості. Станом на 11.09.2019 в КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» перебуває 15 хворих осіб, з них 2 дітей.

За результатами лабораторних досліджень проб, відібраних у ході санепідрозслідування вказаного випадку та позапланового інспектування виявлені відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками у кулінарних стравах, воді питній та змивах з обладнання та спецодягу працівників кулінарного та м’ясного цехів супермаркету
«Делікат +».

За результатами перевірки направлені 2 приписи щодо усунення виявлених порушень, видано рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів в частині виробництва харчових продуктів оператора потужності ФОП Буднік Ю.С., складено 2 протоколи про правопорушення у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та у сфері санітарного законодавства, відсторонено від роботи двох працівників кулінарного цеху.

Комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів триває. Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.