Сьогодні у Черкаській обласній військовій адміністрації відбувся пресбрифінг участь в якому взяв начальник Главку Михайло Куратченко. Він розповів, що за 100 днів воєнного стану поліцією Черкаської області за фактами загибелі людей під час війни відкрито 25 кримінальних проваджень, щодо взяття в полон – 56, та 152 провадження щодо зниклих безвісти. Інформує пресслужба нацполіції Черкащини.

“Під час нанесення ракетного удару по Уманщині загинули дві людини. За цими фактами відкриті кримінальні провадження. Інші — це справи, пов’язані з нашими військовими та цивільними на території, де тривають бойові дії”, – пояснив Михайло Куратченко.

Він додав, що наразі 50 військових знаходяться у полоні також є шість полонених з-поміж цивільних громадян. 152 провадження відкрито щодо безвісти зниклих. Загалом слідчими посилена увага приділяється документуванню та розслідуванню кримінальних правопорушень, пов’язаних із військовими подіями. У період з 24 лютого по теперішній час слідчими підрозділами поліції було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 807 кримінальних проваджень.

“Під час розслідування ми встановили перебування восьми осіб: чотирьох цивільних та чотирьох військових. Цивільних вдалося знайти, військові — перебувають у полоні”, – зазначив начальник поліції області.