Акціонерами Товариства були затверджені річні звіти підприємства за 2016 та 2017 роки. Аналіз проведеної роботи озвучили голова наглядової ради Василь Богатир та голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук.

– Ми відстояли підприємство, зберегли колектив, погасили заборгованість по заробітній платі, підняли посадові оклади протягом минулого року та першого кварталу цього року. І основне те, що ПАТ “Азот” тепер дисципліновано сплачує стовідсотково за відпущену електричну енергію на поточні рахунки Товариства. Ми стабільно сплачуємо до ДП “Енергоринок” за закуповану електроенергію та зменшили борг Товариства на 157 мільйонів гривень перед ДП “Енергоринок”, – повідомив Олег Самчук.

Голова наглядової ради зазначив, що він задоволений результатами загальних зборів, позитивними змінами в діяльності Товариства та роботою голови правління ПАТ “Черкасиобленерго”.

blank

– Перед працівниками Товариства існував 6-тимісчяний борг по зарплаті. Але після того, як підприємство очолив Олег Самчук, спільними зусиллями керівництва і колективу змогли повністю його погасити. Енергоринку щомісяця за закуплену електроенергію виплачується більше ніж сто від собівартості. Навіть не зважаючи на те, що найбільший боржник «Азот» не виплачує свою заборгованість, підприємство знаходило резерви аби щомісяця виплачувати державі по 15 мільйонів гривень. Тому вважаю, що Правління працює добре, Голова правління на моє переконання патріот підприємства і він рухається у правильному напрямку, – прокоментував Василь Богатир.

За словами голови загальних зборів акціонерів ПАТ “Черкасиобленерго” Олени Уманської, за нового керівництва відбулись кардинальні зміни на краще.

blank

– За попереднього керівництва збори акціонерів Товариства не відбувались у продовж двох-трьох років. Сьогодні ж все пройшло добре, вирішено майже всі питання, – зазначила Олена Уманська.

Позитивно оцінив існуючий стан справ ПАТ “Черкасиобленерго” і директор Департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави Фонду державного майна України Олександр Візір.

blank

– Тут я вперше, зазвичай збори акціонерів ПАТ “Черкасиобленерго” відбувалися у іншій локації. На цю територію представників Фонду і інших акціонерів попереднє керівництво ПАТ “Черкасиобленерго” не пускало.

Об’єктивно кажучи, попереднє керівництво наростило заборгованості на суму приблизно 890 мільйонів перед ДП “Енергоринок”. Враховуючи те, що попереднє керівництво активно не хотіло йти з підприємства, збори не відбувались, зривались. Фонд державного майна є учасником близько двадцяти судових процесів, стосовно зміни керівництва, і деякі із них ще йдуть, тож насправді про порівняння керівництва теперішнього із попереднім не може бути і мови. Насправді немає параметрів, по яким їх можна порівнювати. Ми були абсолютно не задоволені попереднім керівництвом.

Роботу ж нового керівництва оцінюю, радше позитивно, тому що відбулось багато структурних змін. В загальному критичної ситуації вже не має і на сьогодні вже стоїть питання про те як розвивати це Товариство на благо самого підприємства та його акціонерів, – зазначив Олександр Візір.

На завершення, голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук подякував Фонду державного майна України та голові наглядової ради за довіру очолити Товариство, в такий складний момент та дати можливість вивести підприємство із кризи.