За результатами щотижневого моніторингу захворюваності на кір в області з лабораторним супроводом, що здійснюється Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України», станом на 29.11.2018 року з початку року виявлено 306 випадків кору, інтенсивний показник на 100 тис. населення – 25,1.

Захворювання реєструвалось на 21-й адміністративній території, зокрема: Жашківському районі – 55 випадків, м. Черкаси – 43, Золотоніському районі – 40, м. Умань – 39, Городищенському районі 34, Уманському районі – 18, Канівському районі – 14, К.-Шевченківському районі – 11, Черкаському Тальнівському та Лисянському районах по 9, Смілянському районі – 5, Звенигородському районі – 4, Драбівському, Кам’янському та Маньківському районах по 3, м. Сміла та Чорнобаївському районі по 2, м. Ватутіне, Катеринопільському, Монастирищенському районах- по 1 випадку.

Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» спільно з лікувальною мережею та органами державної влади і місцевого самоврядування в осередках проведені відповідні протиепідемічні і профілактичні заходи. Епідситуація контрольована.