З 3 по 10 серпня фахівці Держпродспоживслужби Черкаської області спільно із представниками Національної поліції, за участі засобів масової інформації проведели 410 перевірок. Порушення санітарних норм і правил, протиепідемічних заходів, визначених постановами Головного державного санітарного лікаря України, були виявлені на 158 з них.

Найчастіше протиепідемічними заходами нехтують у закладах продовольчої торгівлі (46,5 % випадків порушень), у перукарнях та салонах краси  (45,0 % випадків порушень), закладах непродовольчої торгівлі (40,2 % випащдків порушення).

Покращилася ситуація у закладах громадського харчування та на агропродовольчих ринках. Хоча учасники моніторингу продовжують фіксувати порушення дезінфекційного, маскового режиму. Подекуди не організовано температурний скринінг працівників, відсутнє маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, не створені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками, не організовано централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, з подальшою утилізацією.

За наслідками проведених перевірок складено 40 протоколів про адміністративні правопорушення у сфері санітарного законодавства, керівникам підприємств, установ направлено 129 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень, на адресу органів влади, місцевого самоврядування, причетних управлінь, відомств, направлено 66 інформацій. Фахівці Держпродспоживслужби області ініційовали  проведення 10 засідань регіональної та місцевих комісій з ТЕБ та НС.