У Черкасах затвердили Програму пільгового житлового кредитування учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил і бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України та членів їх сімей в м. Черкаси. Рішення про це під час сесії, яка відбулася 25 листопада, ухвалили депутати 8-ого скликання. «За» висловилося 26 обранців.

Аналогічна програма в нашому місті функціонує вже кілька років поспіль. За цей час 60 родин АТОвців змогли стати власниками нових квартир із допомогою пільгової позики.

За даними департаменту житлово-комунального комплексу, в 2017 році на будівництво, реконструкцію та придбання житла із міського бюджету вдалося спрямувати 9 млн 610 тисяч грн, у 2018 – 10 млн 567 тисяч грн, у 2019 році – 11 млн 610 тисяч гривень, натомість у 2020 році – 12 млн 755,3 тис. гривень.

Як неодноразово заявляв міський голова Анатолій Бондаренко, турбота про захисників України – є та залишатиметься одним із пріоритетів влади Черкас.

Нагадаємо, аби зберегти пам’ять загиблих військових, які боролись за незалежність та цілісність української держави, нещодавно в місті відкрили меморіальний комплекс за ескізом Дар’ї Ложешнікової.

Із більш детальною інформацією про програму можна ознайомитися за посиланням – http://rada.ck.ua/golos/proekty/inf/5121.