В Україні щорічно у другу суботу серпня  професійне свято відзначають працівники організацій і установ фізичної культури і спорту, комунальних закладів, громадських організацій, тренери, спортсмени та просто шанувальники здорового способу життя.

За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров’я, він загартовує характер і волю.

Щоб успішно та професійно реалізувати себе у спортивній галузі потрібно володіти такими якостями як цілеспрямованість, амбіційність, бажання бути лідером, визнаним авторитетом, мати високий рівень прояву психологічної стійкості та гарну фізичну форму.

Служба зайнятості Черкащини зі свого боку також долучається до реалізації спортивних ідей та покликання черкащан. Черкаські професіонали спортсмени та фізкультурники затребуваними є, як в загальноосвітніх установах, так і спеціальних спортивних  та медичних закладах, реабілітаційних центрах. У області функціонує значна кількість санаторіїв, оздоровчих центрів, профілакторіїв,  діє потужна мережа лікувальних установ, спортивно-фізкультурних закладів і організацій, а також функціонує велика кількість дитячих спеціалізованих лікувально-оздоровчих шкіл та інтернатів, що потребують спеціально підготовлених педагогів, інструкторів  з фізкультури, вчителів фізкультури, методистів з фізичного виховання тощо.

Так, наприклад, з початку поточного року від роботодавців Черкащини надано 12 вакансій працівників галузі фізичної культури і спорту, з них за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 8 вакансії. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій становила три календарні дні.

У переважній більшості вакансії надходили від відділів освіти області, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, комунальних закладів дошкільної освіти, фізкультурно-оздоровчих спортивних клубів та інших.

Що стосується громадян, які шукали роботу за цією професією, то таких у поточному році було 36 осіб. На сьогодні на обліку служби зайнятості перебуває 20 безробітних.

Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій в середньому становить 10-15 тис. грн.

Відділ інформаційної роботи ОЦЗ