Волонтерка Лідія Григорівна Шереметьєва отримала відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». 83-річній жінці вручив нагороду перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, прибувши до неї сьогодні разом із керівником обласного центру допомоги учасникам АТО Олександром Тимошенком.

Лідія Григорівна родом із Чорнобаївщини, мама трьох дітей, має 52 роки робочого стажу. Ось вже четвертий рік поспіль допомагає бійцям на Сході. Вона є членом ГО «Наш батальйон» і займається волонтерською діяльністю на базі КСН мікрорайону “Дніпровський”. Там виготовляють маскувальні сітки, костюми «Кікімора», набори дегідрованих борщів та супів, шиють одяг та амуніцію. Волонтерка каже: зовсім не стомлюється, бо працює із задоволенням:

– Це ж наші діти, – говорить жінка. – І тому я з великою охотою працюю. В’яжу маскувальні сітки, а ще шкарпетки. Ми тут з дівчатами і капусту шаткуємо, сало мелемо, горіхи б’ємо та ще багато іншого. А наші волонтери потім усе це відвозять на передову.

– Для мене велика честь вручити вам цю нагороду, – мовив до пані Лідії Віталій Коваль. – Ви її справді заслуговуєте. І ми щиро дякуємо вам за те, що допомагаєте нашим хлопцям, не жалкуючи власних сил і здоров’я. Адже завдяки таким людям, як ви, віра в перемогу міцніє.