Черкащанин Юрій Тертишник отримував дзвінки від невідомих людей після того, як здійснив поїздку BlaBlaCar у ролі водія, пише “Інфоміст”.

Нещодавно чоловік їздив до Києва й вирішив взяти попутників через відомий сервіс. Каже, поставив символічну ціну близько 110 гривень:

– Взяв пасажирів, як їхав до Києва й назад. Потім отримав дзвінок від невідомої людини, яка мені сказала: «Я щодо BlaBlaCar, хотів би з вами зустрітися з деяких питань».

Юрій говорить, що зустрітися з невідомими вийшло лише сьогодні. Розповідає, що відразу зрозумів, що це якийсь рекет і з нього хочуть грошей.

– Я вирішив прийти зі своїми хлопцями. Від тієї сторони було дві людини. Вони пред’явили мені, що я вожу їхніх пасажирів у той час, в який возять люди, які довго набивали свою клієнтуру. Типу я їм заважаю працювати. Для цих людей маршрут Київ-Черкаси дуже популярний і вони втрачають гроші через таких, як я. Спілкування було дуже загострене.

Також невідомі чоловіки повідомили Юрію, що до такої «культури» і їхньої організації долучають не лише його.

Тертишний також розповів, що така ситуація вже траплялася пів року тому. Але в  минулий раз йому відверто погрожували. До поліції чоловік не звертався.

Видання звернулося до речника ГУНП України у Черкаській обласні Дмитра Грищенка. Він повідомив, що з такими історіями до поліції у області ніхто не звертався.

– Якщо є подібні погрози, я раджу звертатися до поліції. Тоді будемо перевіряти  цю інформацію, – зазначив Грищенко.

Водночас журналісти спробували зв’язатися з невідомими особами, які телефонували Тертишнику. Представилися водіями з BlaBlaCar і попросили «кришу». На що спочатку сказали, що журналісти не туди потрапили, а потім почали дізнаватися, звідки вони взяли номер. Далі чоловік запитав, на якій машині їздить дівчина та як часто буває у Києві.

Невідомий: у чому конкретно вам потрібна допомога?

Журналіст: мені іноді приходять погрози, кажуть, щоб поб’ють машину. Я б хотіла отримати якусь опіку.

Н: а ви їздите бла-бла-каром?

Ж: так.

Н: а яка ж у вас машина?

Ж: у мене “Джилі”, легковик. Тільки ви мені одразу скажіть, які умови?

Н: Я вас перенаберу. Поки ніяких умов. Якщо у вас є проблема, то ми можемо вам допомогти. Як дівчині.

За п’ять хвилин перетелефонували й повідомили: «Вас кинули в нєдорозумєніє»:

– У нас порядне життя, ми нікому не шкодимо, а тільки приносимо добро бідним людям, хто справді цього потребує. А так ви просто переплутали номер. Я думав, що, може, у вас якась проблема, хтось нападає на вас.  Ну, як дівчині з таким приємним голосом можна відмовити й не допомогти, якщо якісь хулігани на неї нападають? Я вважаю себе нормальним пацаном. Скажіть номера, то ми, якщо побачимо на дорозі, що на вас нападають, підключимось 100 відсотків. Поліція підключиться, ви ж поліцію набрали. Ми просто з поліції. Вам дали номер, ми з поліції. А ви думали, хто вам буде помагати? Бандіти? – повідомили журналістам у відповідь.

Geplaatst door Юрій Тертишник op Dinsdag 5 november 2019