На території України цілодобово функціонують пункти незламності для тимчасового перебування громадян. Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула 989 Пунктів Незламності, з яких:

– 754 стаціонарних пункти на базі пожежно-рятувальних частин;

– 230 мобільних пунктів на базі наметів;

– 5 мобільних пунктів на базі транспортних засобів.

Всього з початку функціонування (з 18 листопада 2022 року) у цих Пунктах надано допомогу понад 34 тис. 600 особам, з них в мобільних пунктах на базі наметів – близько 30 тис. 300 особам.

Протягом минулої доби у Пунктах надано допомогу 20 тис. 600 особам, з них в наметах – понад 16 тис. 200 особам.

Нагадуємо, шо в таких Пунктах Незламності, незважаючи на відключення електроенергії, передбачається наявність тепла, води, освітлення, мобільного зв’язку, інтернету, живлення для мобільних пристроїв, місця для відпочинку, аптечки, забезпечення для мам і дітей.

Комплектування та функціонування Пунктів Незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

На спеціальному сайті – http://nezlamnist.gov.ua/, – розміщено мапу таких пунктів по всій країні. Вона постійно оновлюється.

Рекомендуємо вже зараз записати адреси найближчих Пунктів Незламності на випадок аварійного відключення зв’язку чи електроенергії.