Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вкотре порушив закон, підписавши рішення нелегітимного позачергового 57-го пленарного засідання міськради, за що має зазнати кримінальної відповідальності.

Про це у програмі “Підсумки” на “ObozTV” заявив депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький, пише “Обозреватель”.

Нагадаємо, 22 серпня частина депутатів міськради на чолі з мером провели “таємну” сесію на Чернечій горі у Каневі. Інформація про проведення засідання з’явилася через майже годину після початку. У рекордно короткий час, приблизно за 20 хвилин, були “схвалені 27 питань” і розподілено понад 200 мільйонів гривень. Голосували депутати з ВО “Свобода”, ВО “Черкащани”, ВО “Батьківщина” і фракції “Об’єднання” Самопомiч”.

blank

Під час програми “Підсумки” Олександр Радуцький повідомив, що за даними фактами черкаська прокуратура відкрила кримінальне провадження.

“Вибір за Бондаренком – або вето, або в тюрму. Кримінальне провадження відкрите, прокуратура цим питанням займається. Зараз дуже важливо для всієї України, щоб саме законним способом максимально всі були покарані. Бо якщо ми це не зупинимо, буде анархія, це буде приклад для всіх міст, що таке можливо”, – розповів депутат.

Радуцький також заявив, що Бондаренко “переступив” рішення суду.

“Саме 22 числа постановою суду було заборонено безпосередньо меру Анатолію Бондаренку реєструвати декількох депутатів (уже екс-депутатів), надавати їм можливість голосувати тощо. Він (міський голова. – Ред.) просто порушив закон”, – розповів Радуцький.

blank

Також депутат повідомив, що причиною проведення “таємного заходу” у Каневі став “інтерес” міського голови Черкас до 230 мільйонів гривень.

“Більше того, 23 серпня, наступного дня після цього “заходу”, мало відбутися чергове пленарне засідання. На ньому ми мали розглянути зміни до бюджету і багато питань, які важливі для територіальної громади Черкас. Але він (Бондаренко. – Ред.) пішов саме таким шляхом, бо йому не потрібно, щоб воля народу в місті Черкаси була виконана… І, відповідно, йому були цікаві саме 230 мільйонів бюджетних коштів”, – заявив Радуцький.

За інформацією видання, черкаська міська прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради), ч.2 ст. 366 (службове підроблення), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Відповідно до Закону “Про місцеве самоврядування в Україні”, міський голова несе персональну відповідальність за здійснення наданих йому законом повноважень.

Таким чином, йому загрожує до шести років позбавлення волі, штрафи і заборона обіймати певні посади протягом трьох років.