Престижні змагання собаківників в Черкаській області серед німецьких ягдтер’єрів і такс, виявили абсолютного чемпіона. Ним став чотирилапий вихованець кінолога з Лисянки Олександра Гнатенка, ягдтер’єр Кайса. Любов до собак у нього з дитинства. Каже, батько Володимир Олексійович заядлий мисливець, і йому передалася ця пристрасть. Про це пише сайт “Вісті Черкащини“.

Олександр Володимирович серед усіх мисливських порід собак віддає перевагу ягдтер’єру. Він здатний з успіхом працювати на землі, в норах під землею і на воді. Порода, розповідає, порівняно молода, виведена в Німеччині близько 70 років тому. Але серед мисливців багатьох країн користується особливою популярністю. Лисянин підтримує тісні зв’язки з любителями цієї універсальної породи собак із Словаччини, Сербії, Німеччини, є членом правління всеукраїнського клубу німецького ягдтер’єра.

– Ягдтер’єр – міцна, витривала, рішуча, інтелектуальна собака. Собакам цієї породи властиве почуття власної гідності, ягд ніколи не буде підлабузнюватися і догоджати, – захоплено розповідає про своїх підопічного. – Хороший ягдтер’єр – це собака, ідеально пристосована для полювання в поєднанні з відданістю своєму господареві. Таких собак, особливо серед мисливських порід, ще треба пошукати.