Із 1953 року Черкаський самодіяльний ансамбль народного танцю «Черкащанка» Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького відтворює всю красу та автентичність української культури танцювальними рухами та вишиваними костюмами. Сьогодні колектив зібрав чимало гостей, аби відзначити свій ювілей і водночас підтримати Збройні Сили України, тому що захід також проводився з благодійною метою. Розповіли у департаменті гуманітарної політики.

Танцюристи виконали неймовірні українські композиції, які зараз відомі не лише в Україні, а й за її межами. Це і «Ми діти твої, Україно!», «Над широким Дніпром», «Дев’ятка», «Весняний козачок» та інші захопливі виступи.

На захід завітали профільна заступниця міського голови Анастасія Чубіна, голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, його перший заступник Роман Сущенко, начальник управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Олександр Шабатін, ректор ЧНУ ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, голова федерації професійних спілок Черкаської області Петро Шевченко та голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолій Стеценко.

Анастасія Сергіївна передала вітання від міського голови Анатолія Бондаренка та нагородила Грамотами виконавчого комітету Черкаської міської ради:

Валентина Луценка – наставника та керівника ансамблю, заслуженого працівника культури України.

Сергія Захарчуна – балетмейстера, репетитора народного ансамблю, а також керівника-методиста гуртка театр танцю «Kviten».

Жанну Захарчун – балетмейстера, репетитора народного ансамблю та акомпаніатора театру танцю «Kviten».

Окрім того, Подякою міського голови відзначила талановитих учасників колективу «Черкащанка», працівників закладів освіти, ЗМІ та інших організацій міста.

«Колектив неодноразово демонстрував свої таланти та гідно представляв Батьківщину на сценах різних країн світу. Дякуємо, що популяризуєте українське», – відзначила Анастасія Чубіна.