20 серпня 2018 року мали розглядати апеляційну скаргу щодо факту повернення прокурорам обвинувального акту по вбивцях Героя України Василя Сергієнка. Проте судове засідання перенесли, оскільки на розгляд питання не з’явилися двоє обвинувачуваних та їх адвокати.

Нагадаємо, що раніше Соснівський районний суд задовольнив клопотання захисників підозрюваних у вбивстві Василя Сергієнка щодо повернення прокуратурі обвинувального акту.
«Перенесення засідання було передбачуваним, адже підозрюваний Завражин не міг одночасно бути на двох судах: у Черкасах та Києві. Усі зацікавлені справою громадяни знали про те, що сьогодні в цей же час Апеляційний суд Києва розглядав клопотання Генпрокуратури про запобіжний захід для Завражина, одного з викрадачів Сергієнка. Виявилося, що єдиними про це не знали прокурори. У іншому ж разі вони б заздалегідь повідомили про це суд та запропонували б іншу дату. Тепер же знову ми маємо чергове затягування справи», – коментує подію голова Черкаської «Свободи» Діана Тяско.

Судове засідання перенесли на 10:00 23 серпня 2018 року.