Різнопланову підтримку внутрішньо переміщеним особам, які переїхали до Черкас, надаватиме Асоціація «Тріангль Женерасьон юманітер». Меморандум про співробітництво з цією французькою гуманітарною організацією підписав від імені міської ради міський голова Анатолій Бондаренко.


Участь у заході також взяли перший заступник міського голови Сергій Тищенко, директор департаменту соціальної політики Євгеній Данченко і департаменту економіки і розвитку і Ірина Удод.

«У нашому місті нині перебуває більше 30 тисяч офіційно зареєстрованих переселенців. Це люди, які втекли до Черкас від російської агресії. У Черкасах внутрішньо переміщені особи можуть отримати різну допомогу: і з житлом, і з продуктами харчування і засобами гігієни, і з релокацією бізнесу. Переселенцям надають соціальну та психологічну підтримку. У цьому нам допомагають різні донори та організації, у тому числі і міжнародні. Ми вдячні кожному, хто долучається до допомоги знедоленим українцям», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.

«Черкаси стали другою домівкою для багатьох людей, яких війна занурила у безодню горя і забрала у них абсолютно все. Ми дякуємо нашим партнерам, які допомагають Черкаській міській раді піклуватися про внутрішньо переміщених осіб у нашому місті. Вважаю, що підписання меморандуму про співпрацю із «Тріангль Женерасьон юманітер» – це важливий крок для покращення рівня життя та адаптації ВПО у Черкасах», – зауважує заступниця міського голови Марина Гаркава.

Регіональний координатор «Тріангль Женерасьон юманітер» Квентін Дютей повідомив, що їхня організація планує опікуватися як тими переселенцями, які мешкають у шелтері для ВПО, так і тими, хто живе в індивідуальних господарствах.

«Асоціація «Тріангль Женерасьон юманітер» була створена у 1994 році для допомоги страждаючим верствам населення, які опинилися у неприйнятній ситуації. В Україні ми працюємо із 2015 року. Маємо офіси у Львові, Дніпрі, Вінниці та Черкасах. Надаємо допомогу людям, постраждалим від війни. Основними напрямками нашої діяльності є психосоціальна підтримка, правова допомога і кейс-менеджмент (допомога людям у важких життєвих обставинах отримати підтримку та послуги, які покращать їхню життєву ситуацію якомога швидше та ефективніше», – розповів Квентін Дютей.

«На жаль, наша країна стала об’єктом жорстокої і невмотивованої військової агресії. Багато українців втратили свої домівки і потрапили у складні життєві обставини. Дехто з них знайшов прихисток у Черкасах. Це тисячі покалічених життів і доль. Вони потребують нашої турботи і підтримки. Тому ми вдячні «Тріангль Женерасьон юманітер» за ініціативу допомагати внутрішньо переміщеним людям, які втекли до Черкас від війни», – говорить перший заступник міського голови Сергій Тищенко.

Підписавши меморандум, Черкаська міська рада і неурядова організація «Тріангль Женерасьон юманітер» засвідчили об’єднання зусиль з метою надання психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб,  юридичних консультацій та багатоцільової грошової допомоги ВПО.