У разі, якщо черкаські перевізники висадять з 14-го числа інваліда чи ветерана війни, як обіцяють в розвішених оголошеннях в маршрутках, ветерани АТО і особисто лідер “Нацкорпусу” Черкащини Дмитро Кухарчук обіцяють “застосувати методи фізичного впливу” на перевізників. Про це сьогодні оголосили під час громадського обговорення в Черкаській міській раді  ініційованої Урядом монетизації пільг та погроз міських перевізників висаджувати з суботи із маршруток усіх пільговиків.

– Якщо перевізники дозволять собі не пустити незрячу людину чи людину з інвалідністю, то нам доведеться застосувати грубу фізичну силу щодо таких перевізників. Це попередження, – сказав Кухарчук.

В свою чергу секретар міської ради Ярослав Нищик говорить, що ініціатива центральної влади країни з монетизації пільг, для бюджету Черкас означатиме мінімально 100 мільйонів гривень виплат. Які фактично немає звідки взяти. А з державного бюджету вже 6 років жодної субвенції на компенсацію перевезень пільговиків не надходить.

Нищик говорить, що міська влада не піде на шантаж перевізників, які знову вимагають підняти вартість проїзду до 5 гривень, в обмін на перевезення пільговиків.

– Перевізники думають, що вони зможуть зіштовхнути лобами міську владу і пільгові категорії громадян. На щастя черкащани це розуміють. Нагадаю, взимку вже був подібний шантаж від перевізників, які без попередження не вийшли на маршрути і відмовились перевозити містян в сильні морози, вимагаючи підняти вартість проїзду. Тому є чітке розуміння, що міська влада і надалі не піддасться шантажу і далі продовжимо стояти на нашій позиції. Вони спочатку наводять лад на своїх маршрутах, наводять лад у своєму транспорті, а вже потім ми шляхом діалогу приходимо до спільного знаменника, знаходимо компроміси. По іншому не буде, – оголосив позицію міської влади Ярослав Володимирович.

Детальніше у відео: