Скульптура – завжди була, є і буде яскравим і дуже чуттєвим мистецтвом. У сучасному світі художники мають можливість розвивати свої таланти і створювати неймовірні витвори. Сьогодні, скульптура це не лише виріб з бронзи, каменю чи заліза, сьогодні скульптура – це ілюзія, це фокус і навіть магія. Черкаську балансуючу скрипальку включили у перелік вражаючих скульптур – ілюзій, розповідає 24 канал.

Скульптура, яка зовсім нещодавно з’явилася у центрі Черкас, тепер вражає місцевих і туристів своєю грацією. Скульптура авторства київського митця Олександра Лідаговського присвячена музиці. Бронзова балансуюча фігура маленької скрипальки висить у повітрі з допомогою лише одного тросу. На думку автора, скульптура – це муза, яка бере яскраву ноту у міському просторі. За словами Лідаговського, “Висока нота” допомагає відірвати очі від асфальту і поглянути вгору. Скрипалька вмостилась на струні над тротуаром біля Черкаської обласної філармонії.

До цього переліку також увійшли твори Девіда МакКракена “Сходи в небо”, Австралія; Джерзі Кедзіора “Балансуюча скульптура”, Флорида, США; Ніла Доусона “Літаючі діаманти”, Австралія; Марка Квінна “Скульптура гігантського немовляти”, Сінгапур; Олександра Лідаговського “Рівновага”, Київ, Україна; Алекса Чіннека “Візьми мою блискавку, але не чіпай мій грім”, Великобританія; Елізабет Штинстра “Апельндорські діви”, Нідерланди; Ніколя Лаваренна “Балансуюча людина”, Франція;та Лоренцо Куінна “Сила Природи” Великобританія, США, Монако і Сінгапур.