11 червня стартує масштабний футбольний турнір Кубок міського голови. У дорослому турнірі візьмуть участь 12 команд, серед яких і команда політичної партії ВО “Батьківщина”. Про плани спортивному виданню “Табло” розповідає тренер “Батьківщини” Андрій Фощій і керівник команди, депутат міськради Юрій Тренкін.

Юрій Тренкін: «Із багатьма людьми, які є в нашій команді, ми граємо з дитинства, а з деякими навіть з 5 років. Топтали абрикоси у дворі дідуся й бабусі. Як, наприклад, з Мішею Щорсом. Згадую ті часи, коли у нас не було ні таких м’ячів, ні майданчиків – бігали довкола дерев. Перша дитяча травма – саме розбите на футболі чоло, зашите.

Після двох місяців карантину всі справді скучили за футболом і вирішили провести цей масштабний турнір під егідою міського голови в новому форматі на нових полях, які побудовані в період правління Анатолія Бондаренка.

Як серед дорослих команд, так і юнацьких набрались найкращі. Задоволення отримують і спортсмени, і глядачі, і організатори. Головне – це популяризація спорту й здорового способу життя. Покажемо, що в цю галузь треба справді вкладати сили й кошти, а також звернемо увагу на кількість якісних полів, які є в Черкасах.

Мої плани як футболіста на ці змагання – взяти участь у всіх матчах і забити найбільше голів, а Батьківщина розглядає тільки перше місце».

Андрій Фощій: «Ми вже мали досвід грати у «Різдвяному кубку мера». Розуміємо, що майже всі найкращі футболісти міста будуть брати участь у турнірі, тому до своїх лав запросили декілька молодих гравців.

Формат нагадує міні-футбольний чемпіонат Європи – швидкий, непердбачуваний і тим самим цікавий.

Фаворити – амбітні колективи: Майфон, Карбон, Рувер, Цетус, але важаю, що і всі інші команди нав’яжуть їм боротьбу, бо в кожній команді є потужні футболісти. Зокрема така команди як «Едельвейс», яка свого часу домінувала на просторах черкаського футболу, а зараз вирішила заявити про себе знову, чому ми дуже раді.

Незважаючи на те, що на полі буде точитися запекла та безкомпромісна боротьба, футбол об’єднує, знайомить нас з новими людьми, з якими надалі товаришуємо та стаємо найкращими друзями по життю!

Наш девіз у футболі – чесна гра! Спільними зусиллями влаштуємо справжнє свято для всіх шанувальників цієї чудової гри,  від малечі до дорослого!»

Склад  команди “Батьківщина”

Бондаренко Анатолій

Тренкін Юрій

Фощій Андрій

Манжела Олександр

Мачульский Сергій

Ковтуненко Владислав

Підвисіцький Віталій

Панченко Владислав

Щорс Михайло

Євтушевський Олександр

Веков Андрій

Бєлов Ігор

Гопка Олег

Кулинич Богдан

Яворський Владислав

Біда Сергій

Пуш Нікіта

Черненко Максим

Нагадаємо що в турнірі візьме участь 36 місцевих команд (12 дорослих і 24 дитячих).