Начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець — це та людина, яка координує діяльність громад під час воєнного стану, а ще сповіщає черкащан про ракетну небезпеку. Чи знаходить він час у своєму графіку для особистого, чи спускається до укриття під час тривог, про подарунки на День народження та без чого він не уявляє свій ранок — дізналося Суспільне.

“Кава зранку бадьорить: традиційно вип’ю чашечку кави, яку готує колега, із задоволенням. В обід полюбляю випити заварений Іван-чай. Щоб був заварений правильно, процедурно. Це – традиційна українська рослина”, — розповів Ігор Табурець про традиційний початок дня.

Далі береться переглядати документи, які чекають на нього на робочому столі:

“Найперша картинка, яка виникає, коли заходиш до кабінету, – це наскільки велика стопка документів назбиралася за невеликий час, а саме за добу. Якщо документів менше, то є час поїздити, повирішувати питання поза кабінетом”.

Про повітряну тривогу на Черкащині першим дізнається саме начальник обласної військової адміністрації Ігор Табурець:

“За хвилину до того, як лунає повітряна тривога, я цю інформацію маю. Що летить, на який об’єкт, і тільки в цьому випадку ми вже реагуємо. Переміщуємося в укриття, де вирішуємо всі управлінські процеси”, – пояснив він.

По одежці зустрічають

Одяг керівника ОВА — найперше, що обговорюють черкасці в соцмережах.

“Сьогодні прийнято серед голів військових адміністрацій одягати такий комплект, який найбільш зручний у бойових умовах або в наближених до бойових, а також зручний для повсякденного життя. Коли хочеться самому собі підкреслити, що ми українці й у нас потужні традиції, тоді сам себе надихаю, одягаючи щось інше, наприклад футболку з надписом про руський корабель. Її практично не видно, але вона гріє душу. Наприклад, футболку з написом: «Черкаси — місце сили». Звісно, якщо ще й вишиванка, вишита черкаськими майстрами, то вона одягається і надихає на почуття патріотизму”, – розповів Ігор Табурець.

Стосунки із Залужним

На столі у робочому кабінеті пана Ігоря — журнал “Time” з автографом Головнокомандувача.

“Була чергова нагода, чергова зустріч із моїм бойовим другом Валерієм Федоровичем, і я кажу: «Валерій Федорович, можете підписати журнальчик для того, щоб я поставив, тому що я «Тайм» можу викинути, а оскільки там буде підпис нашого Головнокомандувача, то він залишиться в мене надовго. У нас дуже приємні, теплі, дружні стосунки”, – розповів пан Ігор.

blank

Бавовна, як символ

У вазі на столі — гілочки бавовни. Це — подарунок на День народження як символ незламності України та українців.

“Це славнозвісні «бавовнятка», які надихають на перемогу. Коли щось випадково загорілося в Криму, на аеродромі в Енгельсі, звідки рашисти бомблять нашу землю. Це – символ нашої незламності. На День Збройних Сил, які збігся з моїм Днем народження, мені дуже різноманітні подарунки можуть дарувати, особливо рідні близькі люди, а ті, хто знає моє «натхнення» до ворога, дарують об’єктивно цікаві подарунки”, – прокоментував начальник ОВА.

Риболовля з дітьми і більярд з друзями

“Одне з моїх захоплень це – риболовля. Минулим літом я був крайній раз зі своїм меншим сином на риболовлі. Крім цього, дуже полюбляю грати в більярд, що теж заспокоює, дає можливість поспілкуватися з друзями, відволіктися. Думаю, це ще в нас попереду”.

На сім’ю часу обмаль, втім пан Ігор підтримує зв’язок з рідними телефоном:

“Що стосується особистого життя, то вони (ред. – рідні) найбільш обділені. Ось телефонував син, я йому казав: якщо щось потрібно, то ти телефонуєш тричі, і я знаю, що в тебе щось супер термінове. Якщо не супер термінове, то один раз, і я перетелефоную при нагоді. Ця нагода іноді випадає аж на наступний день. На жаль. Казати багато про рідних не приходиться, у нас так заведено. Зустрічаємося, дійсно, коли є нагода зустрітися. Приїжджаю об 11-12 годині вечора, а виїжджаю о 6:00 ранку, тобто якщо це можна називати побаченням із родиною, то це, звичайно, ні про що”.

Утім Ігор Табурець сподівається, що всі родини об’єднаються і стане мирне, звичне життя.