«Поки ми святкуємо перемогу – поліція мститься прихильникам Бондаренка, що насмілилися виказати публічно йому підтримку в соцмережах і жодним чином не були пов’язані з штабами і агітаторами», – про це пише “Прочерк” з посилнням на «Фейсбук» редактора «Антени» Валерія Воротника.

Мова йде про те, що Нацполіція без санкції суду провела обшук у Геннадія Опальчука. Йому заявили, що у зв’язку з справою про підкуп виборів. В ефірі телеканалу черкащанин розповів, що не входив до складу тих чи інших штабів, незаконною агітацією не займався, а лиш висловлював свою позицію у соцмережі відкрито.

У день виборів він  дружиною проголосував, потім сходив на закупи, а тоді повернувся додому.

Коли він з дружиною підійшов до під’їзду, то до них підійшов чоловік і заявив, що в їх квартирі повинен бути проведений обшук у зв’язку з справою про підкуп виборів.

– А яка підстава? – запитав я. – Проте мені сказали, що це тяжкий злочин, тому має право. Привели вони і своїх понятих, а якщо ми не пустимо, то приїде ДСНС і виламає двері. Нам не запропонували адвоката, рішення суду не було. Але наполегливо питали, чи ми не займаємося підкупом виборців? Врешті ми пішли назустріч, покликали сусідів, щоб вони були понятими. Дії проходили на камеру. Продивилися всі кімнати, рилися у шафах, був забраний мій телефон, опечатаний, забрали майже порожнього блокнота, перерили все і пішли…

Дружина Геннадія каже, що не можна було нічого заперечувати, бо весь час казали, що їх на щось провокують. Врешті поліція пішла. Подружжя черкащан тепер хвилюється чи не доведеться звертатися до суду, бо вважає такі дії проти них незаконними.