Всеукраїнська акція пам`яті померлого хлопчика Кирила, якого підстрелили п`яні поліцейські у Переяслав-Хмельницькому, відбулася вчора у Черкасах біля ГУНП у Черкаській області.

Про це пише “Інфоміст”.

Учора, 4 червня, о 19.00 близько 60 черкасців почали акцію з хвилини мовчання за загиблим хлопцем. Активісти принеси до управління поліції дитячі іграшки та лампадки, а у руках тримали плакати із написами “Безкарність вбиває”.

Всі, хто бажав, могли висловити співчуття сім`ї загиблої дитини.

– Представники поліції розважалися, стріляли, а маленький хлопчик опинився недостатньо далеко, щоб уникнути того, що сталося. В результаті – сьогодні він загинув у лікарні. Це прикро і наштовхує на багато різних висновків.  Хотілося б, щоб поліція провела нормальне повноцінне розслідування, – зауважив активіст Володимир Друмашко.

Слово взяв й Валерій Лютий, начальник Головного управління Національної поліції України в Черкаській області:

– Від кожного працівника поліції Черкаської області висловлюю співчуття сім`ї загиблої дитини. Це велика трагедія.  Ми розуміємо. Поліція Черкащини завжди стояла на захисті прав і свобод громадян . Ваша безпека – це наша робота.

Однак під час виступу Лютого громада почала обурюватися. Також під час акції між начальником ГУНП в Черкаській області та активістом сталася сутичка. Лютий зауважив, що один із присутніх говорив образи на його адресу.