Управління СБУ в Черкаській області у розміщенні білбордів і оголошень із закликами не вакцинуватись та не носити маски в період пандемії Covid-19, що масово з’явились в Черкасах кілька тижнів тому, вбачає ознаки адміністративного правопорушення. Таку відповідь отримало наше видання на свій інформаційний запит.

blank

“Управлінням направлено матеріали до ГУ НП в Черкаській області для складання протоколу про адміністративне правопорушення та притягнення винних до адміністративної відповідальності”, – йдеться у відповіді УСБУ.

blank

Між тим, черкаська поліція, якій наше видання також ставило ті самі запитання, – досі ніякої відповіді не надала. Тож чи буде притягнуто винних до відповідальності – поки не відомо.

Нагадаємо, мова йде про встановлені по всьому місту білборди із закликами не вакцинуватись, бо це нібито суперечить Божим заповідям, та про оголошення із закликами не носити маски, бо це нібито “терор”. Про те, що у подібній рекламі міститься ціла низка порушень закону, і що цим має займатись поліція, наголошував також черкаський юрист Валерій Макеєв.