За сприяння обласної служби зайнятості цьогоріч отримали роботу 317 учасників АТО (ООС). Із них 21 особа з інвалідністю, повідомляє відділ статистики та прогнозування ОЦЗ. Структура робочих місць, на які були працевлаштовані учасники АТО (ООС), така:

За розділами класифікацій професій: 39% учасників АТО (ООС) працевлаштувалися на місця робітників з обслуговування, експлуатації, складання устаткування та машин; 17% – на місця, що не потребують спеціальної підготовки, та на місця кваліфікованих робітників з інструментом, 9% – на місця керівників (менеджерів) та професіоналів, 7% – на місця працівників сфери торгівлі, послуг, 11% – на інші професії.

За видами економічної діяльності: 34% безробітних працевлаштовані в сільському господарстві, 21,4% в переробній промисловості, 11,2% в оптовій, роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів, 8,4% в тимчасовому розміщенні та організації харчування.

У цілому з початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 1059 безробітних військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил. Із них 135 осіб з інвалідністю. Допомогу з безробіття отримували 988 учасників АТО (ООС).

Серед учасників АТО (ООС), зареєстрованих в обласній службі зайнятості, половина – віком до 35 років, третина – від 35 до 45 років, кожний п’ятий – понад 45 років.