Після президентських виборів менше ніж за півроку, у жовтні, відбудуться парламентські перегони. Якщо, звичайно, новообраний президент не доб’ється позачергових виборів до Верховної Ради, які можуть пройти уже влітку…

Отож, наша редакція поцікавилася у черкащан: кого із нинішніх народних депутатів від Черкащини вони хотіли б бачити в наступному парламенті?

У редакційну анкету ми включили прізвища нардепів, які п’ять років тому перемогли на 7 округах в нашій області, та тих, хто має відношення до Черкащини (тут народилися, чи тут проживають їх рідні тощо). Таких виявилося аж 15 осіб. А в редакційному опитуванні взяли участь 847 наших небайдужих читачів.

Результати опитування підтвердили, що нині рівень недовіри українців до більшості владних інституцій є надзвичайно високий. Свідченням цьому став розгромний програш діючого президента Порошенка на минулих виборах глави держави. До речі, більшість соціологічних служб підтверджують, що рівень довіри до нинішнього парламенту складає 4-5 %… Від так, і у нашому опитуванні більше 50 % черкащан вважають, що ніхто з нинішніх нардепів від Черкащини не достойний бути в наступному парламенті.

Найкращий же результат серед мажоритарників має Олег Петренко (обраний по 194 округу), якого хотіли б бачити у новообраній Верховній Раді 9 % опитаних. А найбільше голосів підтримки отримала Ірина Геращенко, 1-ий заступник голови ВР, її результат 15%, – саме стільки наших читачів виступають за те, щоб наша землячка знову була обрана у парламент.

Усі інші народні депутати від Черкащини набрали від 1 до 4 відсотків народної підтримки. Так, Сергія Рудика (198 округ) хотіли б бачити у наступній Верховній Раді 4 % опитаних, а без Юлія Мамчура, фракція БПП, Владислава Голуба, нардеп від 197 округу, Василя Німченка, «Опозиційний блок» та Світлани Заліщук, фракція БПП, не уявляють майбутній парламент 3 % наших читачів. Лише 2 % від опитаних воліли б спостерігати за роботою у наступному парламенті Антона Яценка. А найменший рівень підтримки, всього 1 %, мають Валентин Ничипоренко, нардеп від 199 округу, Володимир Зубик (195 округ), Віталій Чепинога, фракція БПП, Геннадій Бобов, нардеп від 196 округу та Олександр Долженков, фракція «Опозиційний блок».

Але такий високий рівень недовіри до парламенту та нинішніх нардепів зовсім не означає, що наші земляки знову не проголосують за нинішніх обранців-мажоритарників на майбутніх виборах до ВР. Принаймні, згідно з результатами соціологічних досліджень черкащани, попри високу нелюбов до парламенту, виявляють готовність знову підтримати і того ж Рудика, і Яценка, і Бобова… Ось така, даруйте, каша у головах наших виборців, – Верховна Рада для більшості громадян така-сяка і перетака, а от свої рідні мажоритарники найкращі у світі…