“Бондаренко виявився не «залізякою», а звичайним боягузом. – вважає депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов. – Перенесення засідання сесії міської ради з 9 серпня на 23 серпня – це спроба мера Бондаренка втекти від відповідальності. За принципом: чим гірше, тим краще. Щоб потім традиційно звинуватити опозицію, депутатський корпус, Радуцького та інших у зривах бюджетного процесу…”

“Ні для кого не секрет, що на 9 серпня планувалося «позорне вигнання» із сесійної зали 5 відкликаних депутатів-зрадників і заведення нових чесних і порядних людей. Ні для кого не секрет, що нові 5 депутатів руйнують мерЗьку більшість. Адже купувати посадами і платити по 35 тис в місяць зарплати (бюджетних коштів) вже нема кого…. Тому «залізний Толя» здувся. І став простим страхопудом.

Те, що близько 3 тисяч черкаських першачків підуть з 1 вересня у необладнані класи – «боягуза Толю» не цікавить. Те, що близько 20 ОСББ залишаться без утеплення, ремонтів ліфтів, покрівель – «Залізяку» не хвилює. Те, що ЗОШ № 6 та ЗОШ № 9 не матимуть ремонтів – Бондаренку теж пофіг. Те, що не проголосована субвенція на 5 млн на обладнання спортивного залу для занять гімнастикою – Толіку на це насрать. Бондаренко переніс сесію на 23 серпня в порушення усіх вимог і регламентів. Міська рада через боягузтво мера не збирається уже 1,5 місяці. Нагальні для жителів Черкас питання не розглядаються.” – пише міський обранець.

Має Згіблов своє бачення, чому сесію було перенесено.

“Відкрию завісу деяких речей, які непомітні звичайному жителю Черкас. 6 серпня (у понеділок) проходив цікавий судовий процес за позовом трьох депутатів-відкликантів. Бондаренко на це засідання суду робив великі ставки. За його прогнозом там мали винести забезпечення позову і заборонити ТВК оголошувати на сесії нових депутатів. Але не сталося. Суддя переніс засідання на … 21 серпня. Тільки про це стало відомо, як відразу Бондаренко переносить засідання сесії на 23 серпня, розповідаючи, що… не було явки депутатів. Хоча за нашими підрахунками на сесію 9 серпня мали прийти 21 депутат. Мер був вирішальним. 22-им! У Бондаренка залишився один шлях – «по-бєспределу» розпустити міську ТВК через рішення ЦВК. Законних підстав нема. Але є «баблішко» від Мушієка-Олійника…. Перемовники вже помчали в Київ.”

Також цікаво подивитися, які саме депутати не підтвердили свою явку на сесію, що мала б відбутися цього тижня: а це у своїй більшості “батьківщинівці”, “свободівці”, “самопомічівці”, новопризначений керівник КП Карась, тощо. Тому не виключено, що і наступна сесія, призначена на 23 серпня, теж може не відбутися, якщо таку вказівку своїм прихильникам дасть мер Черкас.