Зранку 23 листопада в Черкасах до міської ради принесли коктейлі Молотова. Таким чином «зашифровані» активісти хотіли вручити міському голові типу “народну премію”, пише Суспільне.

Акцію нібито організували через оприлюднений на сайті міськради проєкт рішення про нарахування зарплати міському голові Анатолію Бондаренку у 2023 році.

Перед міськрадою поставили коробку з коктейлями Молотова. Активісти розповіли окремим журналістам, що ця “премія” – “подарунок” міському голові. Однак ці «борці за правду» не назвали своїх прізвищ і ніяк не ідентифікували себе. Тож інцидент більше скидається на підпільну акцію, аніж на справжній справедливий протест.

У той же час мер Черкас Анатолій Бондаренко каже, що не бачив, хто приніс йому “подарунок”, бо саме вантажив гуманітарку в деокупований Херсон.

– Це якийсь дитячий садок, – каже в коментарі для “Про все” Бондаренко. – Я не бачив цю людину. Якби побачив її чи хто найняв… Розберемося. Я сьогодні гуманітарну допомогу відправляв на Херсон. Про “подарунок” дізнався із журналістських сайтів.

Мер каже, що на будівлі міськради є камери спостереження і за відео можна буде з’ясувати, хто приніс пляшки зі сумішшю. Чи писатиме заяву до поліції, поки не вирішив.