Міський голова Анатолій Бондаренко сьогодні взяв участь у конференції представників Європейського Парламенту з німецькою політики нею, депутаткою Європарламенту пані Віолою фон Крамон-Таубадель. Зустріч пройшла в онлайн форматі на платформі Zoom.

Зокрема, йшлося про децентралізаційні процеси в Україні та про стосунки державної гілки влади з органами місцевого самоврядування.

Анатолій Бондаренко між іншим розповів про наслідки розпочатої в 2014-ому році реформи децентралізації на прикладі Черкас.

Оскільки разом із додатковою фінансовою спроможністю місцевих громад – з’явилося низка нових повноважень. Із 92,2 млн грн у 2016-му році видаткові повноваження зросли до 632,8 млн грн у 2020-ому році.
Відповідаючи на запитання учасників конференції, міський голова розповів про реакцію державної влади на рішення про пом’якшення карантинних обмежень у Черкасах.

У цілому, на його думку, в умовах сьогодення місцеві громади мають бути почутими та потребують конструктивного діалогу з державною владою.

До обговорення долучилися мери інших українських міст, з боку  Європейського парламенту – депутат, постійний доповідач ЄП щодо України, заступник голови делегації ЄП у спільній Парламентській асамблеї АКТ-ЄС Міхаель Галер, депутат, голова делегації ЄП в Парламентській асамблеї Євронест Андрюс Кубілюс та депутат Пятрас Ауштрявічус.