“Невелика заслуга кандидатів, велика заслуга президента”, – саме так коментує результат позачергових виборів до Верховної Ради України черкаський підприємець Араік Мкртчян.

Результати місцевих виборів, «досягнення» переможців та нечувані суми коштів, які витрачалися на передвиборчу агітації – все це стало темою розмови у студії «Вичерпно». Згідно даних ЦВК, на 5 із 7 округів на Черкащині перемогу здобули «нові обличчя» від команди «Слуги народу». На деяких округах вони «зробили» політичних зубрів, які роками перемагали на Черкащині.

– Це не вони виграли, це виграв президент. Бренд президента. Для пана Зеленського за всяку ціну необхідно довести і зробити все, що він обіцяв на виборах. Люди повірили, і вони хочуть змін, – коментує результати виборів Араік Мкртчян у студії “ВиЧерпно”.

Відсутність у оновленій Верховній Раді одіозних черкаських політиків, підприємець оцінює позитивно.

– Я дуже радий, що майже ніхто із «старих» політиків не потрапив до Верховної Ради. Що вони зробили? Знаю тільки декількох людей, які реально вболівали за справу. Але хіба субвенції, які виділялися під конкретного слухняного депутата на округ, не були підкупом? Це політична корупція.

За словами Мкртчяна, такий результат парламентських виборів був очікуваним із самого початку. І якщо місцеві вибори не відкладуть далеко, то успіх «Зе команди» може повторитися і в регіонах.

– Якщо центральна влада покаже, що вона повернулася обличчям до народу, то місцеві вибори будуть за таким же сценарієм. Ні – то такої ейфорії вже не буде. В цілому, за діяльністю нових обранців, переконаний Мкртчян, необхідно уважно слідкувати. Адже наскільки «нові обличчя» будуть ефективними, покаже тільки час.

– Зараз більшість у політиці – заробітчани. Дивіться на прикладі міста. Вам подобається? Вони прийшли голі і босі, а зараз багато з них можуть дозволити більше, ніж я, маючи чималий бізнес. Люди до депутатства не мали нічого, через декілька років у них з’явилися і квартири, і машини. Цікаво, звідки ж це? Хтось за цим дивиться? Про випробування владою для кандидатів у народні депутати та про те, чому більшість рейтингових політиків після виборів зникнуть із поля зору – дивіться у відео.

https://www.facebook.com/vycherpno/videos/466870410774405/