Через службове недбальство Міносвіти не встигає надрукувати нові підручники для понад 350 тисяч українських школярів. Тому уряд має провести службове розслідування та покарати тих, через кого діти не отримають підручники до 1 вересня, наголошують у партії «Наш край».

– Уряд вкотре виявився не готовим до нового навчального року: Міносвіти не встигає вчасно надрукувати підручники для учнів 10-го класу. Як завжди, чиновники проґавили час та зараз намагаються втиснути друк, який розрахований на 7,5 місяців, у три місяці, що технічно неможливо. Це означає, що батьки знову будуть самі купувати підручники, які повинна надати держава. Уряд має покарати винних та переглянути умови затвердження нових підручників. Така позиція та вимога політичної партії «Наш край», яку я представляю на Черкащині, – зазначив голова обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний. – Я сам батько школяра, тому добре розумію, що для уроків і так доводиться купувати багато різних підручників поза шкільною програмою. А це колосальні витрати для українських родин. Тепер же через те, що уряд не упорався з елементарним завданням, батькам доведеться діставати зі своїх гаманців ще більше коштів.

Надрукувати необхідно було  17 млн. підручників для учнів перших, п’ятих та десятих класів. У «Нашому краї» переконані, що українські потужності дозволяють випустити друком необхідну кількість підручників протягом 7,5 місяців. Тож тепер чиновники Міносвіти мають відповісти за невчасне отримання дітьми нових підручників, бо ж надрукувати їх своєчасно вже не встигнуть.

В «Нашому краї» очікують від уряду розслідування та покарання винних чиновників, адже діти не повинні страждати через службове недбальство.