Розробить проектну докумантацію та будівництво безкоштовної громадської вбиральні поблизу БК “Дружба Народів” по вул.Митницькій просять містяни. Відповідну петицію зареєстровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Виділити кошти на розробку проекту будівництва окремо розташованої безкоштовної громадської вбиральні (поряд з ПК «Дружба народів» та автостанції по вул. Митницькій, на земельній ділянці, яка не позначена як чиясь власність на кадастровій карті України і не має кадастрового номеру), тобто знаходиться у власності міста.

Потреба у вбиральні виклика тим, що:
1. Площа поряд з Палацом Культури є місцем масового відпочинку громадян міста та проведення різних заходів. На площі імені Богдана Хмельницького розташовані: пам’ятник, фонтан, потужний дитячий розважальний майданчик та спортивний майданчик. Це місце є своєрідною візитівкою нашого міста, воно завжди гарно прибране і приваблює черкасців та гостей міста також якісно впорядкованим тротуарним покриттям, наявністю великої кількості лавок для відпочинку.
2. Орієнтовна кількість людей, які йдуть і їдуть з усього міста для відвідування цього місця відпочинку, налічує від 1 500 до 2 000 людей за добу. Кількість людей збільшується у теплу пору року, під час канікул. Всі вони, перебуваючи тривалий час на значній відстані від власних домівок, мають десь справляти природні потреби. Це стосується всіх, особливо дітей, їх батьків і літніх людей, які на декілька годин приходять з дітьми та онуками на площу та майданчики для їх активного відпочинку.
Відсутність вбиральні призводить до того, що дорослі і діти, порушуючи існуючі правила поведінки в громадських місцях, справляють потреби на газонах, між кущами та деревами, під відкритим небом поряд з Палацом Культури.
3. У Палаці культури є туалети, але палац є приватною власністю, працює за своїми правилами і вільного доступу до вбиралень у громадян немає. Туалети ПК відчиняються тільки для громадян, які мають квитки, тільки під час концертів.
4. На автостанції, яка розташована поряд, є туалет, але він платний.

Поряд з майбутнім місцем розташування вбиральні є розвинена інфраструктура, де проходять мережі електроенергії, водопостачання та водовідведення, що дозволить місту зекономити кошти під час майбутнього будівництва вбиральні.

Черкасці, які відвідують площу, мають право безкоштовно (як у Долині Троянд) справляти свої невідкладні потреби у місці масового відпочинку.

Влада має допомогти черкасцям та гостям міста комфортно відпочивати на площі ім. Богдана Хмельницького.

Прохання підтримати петицію на виділення коштів на розробку проекту будівництва громадської вбиральні з подальшим виділенням коштів з бюджету міста на майбутнє будівництво вбиральні.”- йде мова у петиції.