Черкасці всьоме долучилися до Всесвітньої акції «Візьми собаку на роботу». Її мета – заохотити компанії дозволяти працівникам приходити до офісів зі своїми тваринами. На думку психолога Сергія Мордюшенка, такі ініціативи сприятимуть пошуку нових господарів для собак із притулків, інформує “Суспільне”.

Богдан Бєлов іде на роботу в Департамент освіти зі своєю собакою Одрі. В офіс її він бере вперше.

«Захотілось підтримати цю Всесвітню акцію, для того щоб звернути увагу на бездомних тваринок, щоб їх було менше і власне хотілось показати, що собака на роботі може бути і нічого страшного в цьому немає».

Чоловік розповідає: перш ніж взяти собаку на роботу, цікавився думкою колег.

«Я спілкувався із колегами, чи не проти вони, заперечень ні в кого не було, і моментів про те чи є в когось алергія, або непереносимість собачої шерсті, то теж не було».

Колеги Богдана задоволені появою в офісі 5-місячної Одрі.

Зі своєю господинею на роботу прийшли тер’єр Чілі та бігль Кора. Для них тут є миска з водою та ковдра. Власниця собак Марія Карпенко каже – участь в акції бере вдруге.

«Коли їздиш Європою, то в багатьох магазинах, підприємствах є собаки, у нас в країні це непопулярно. У нас є клієнт, який дуже рідко посміхається, його посмішку можна побачити тільки коли він бачить собаку».

Зі слів ветеринара Антона Теодорова не усім собакам підходять такі акції.

«Це в першу чергу залежить від характеру самої собаки, якщо вона соціалізована і любить спілкуватися їй буде добре в колективі де багато людей, але якщо собака дуже боїться, або рідко бачить людей – це для неї може бути сильним стресом».

Щоб привести пса до свого офісу необхідно, аби в нього були усі щеплення, додає ветеринар. Психолог Сергій Мордюшенко каже, що домашня тварина в офісі поліпшує якість роботи співробітників, знімає стрес.

«По-перше – це гладити собаку, коли людина гладить собаку вона негативну енергію передає тварині, а тварина передає її землі, можна розчісувати її, далі можна просто гратися, такі вправи вони відволікають людину».

Акція «Візьми собаку на роботу» відбувається в світі 20 рік поспіль.