Соснівський райсуд Черкас зобов’язав комунальне підприємство “ЧЕЛУАШ”, яке утримує міські дороги, відшкодувати черкасцю витрати на ремонт автомобіля. Чоловік в’їхав у яму і пошкодив автомобіль, тому й звернувся до суду. Коли рішення набуде чинності, водій має отримати 61 тисячу гривень, розповів “Суспільному” суддя-спікер Ярослав Пересунько.

Протягом останнього року розглянули два таких позови.

Адвокат чоловіка Андрій Попельнюх порадив чоловікові викликати патрульну поліцію, зафіксувати місце події, розмір і глибину вибоїни, та які ушкодження утворилися на транспортному засобі. Далі патрульні скерували матеріали до суду. Той із керівника “ЧЕЛУАШу” стягнув 850 гривень.

Суддя Ярослав Пересунько розповів, що за ремонт автівки водій сплатив 61 тисячу гривень. Справу, зі слів судді, розглядали 7 місяців. Позов задовольнили. Підприємство має виплатити водієві 61 тисячу 176 гривень компенсації, додав суддя. Зі слів Ярослава Пересунька, у відповідача є 30 днів на подання апеляційної скарги.

Директор “ЧЕЛУАШУ” Олексій Мельник розповів, що рішення оскаржать у суді:

“Ми щодня працюємо і якщо в місті дороги не робили десятками років, то ми не можемо перекрити всі ями, що є на дорогах. Вручну хлопці перекривають аварійно-ямковим ремонтом, але треба таких 20 бригад, щоб вони працювали протягом декількох років, щоб ми могли перекривати всі дороги в місті”.