На Черкащині набирає обертів кампанія збору підписів проти здорожчання газу. Акція відбувається одночасно у більшості районах області. Сьогодні волонтери збирали підписи і в мікрорайоні 700-річчя у Черкасах.

Свій підпис лишила і 65-річна Катерина Олександрівна. Жінка бідкається, що й так майже всю пенсію витрачає на оплату комунальних послуг. Якщо ціна на газ зросте, то грошей, каже жінка, не вистачатиме взагалі – навіть підробіток не допоможе.

blank

«Я мешкаю сама. Діти – в Києві, хоч і працюють по 24 години на добу, але самі ледве кінці з кінцями зводять, тож допомагати мені фінансово не можуть. От і кручуся як можу, беруся за різні підробітки, адже пенсія така мізерна, що тільки отримую її, так відразу всю і віддаю за комуналку. А за що купувати хліб та якісь макарони? У мене іншого виходу немає, як шукати собі різні заробітки. Зараз прибираю в забігайлівці. Але здоров’я вже не те, хочеться лежати, а не зі шваброю бігати, – розповідає Катерина Олександрівна. – А якщо ціна за газ буде ще більшою, то що ж мені тоді робити. Ще одну роботу шукати? У моєму віці це ж нереально. Хочеться вірити, що ці підписи хоч якось допоможуть».

blank

За словами голови обласної організації «Нашого краю» Анатолія Нужного, зараз підприємства олігархів купують дешевий український газ, а самі українці змушені платити за дорогий імпортний. Багато людей впевнені, що необхідність в підвищенні ціни на газ для населення немає, її можна і потрібно зменшувати. Для цього необхідно просто направити газ українського видобутку на потреби ЖКГ.

blank

«Чергове подорожчання газу призведе до того, що українцям доведеться ще більше економити. При чому на всьому: на харчуванні, медикаментах, на товарах першої необхідності, Тому ми маємо робити все, аби не допустити такої ситуації», – говорить Анатолій Нужний.

blank

Нагадаємо, що всеукраїнська акція триватиме до кінця серпня. Також кожен може підтримати ініціативу і через «гарячу» лінію партії – 0 800 21 800 4. А на початку вересня всі підписи будуть передані до Кабінету міністрів України.