У День скорботи і вшанування жертв війни в Україні керівництво міста, області та жителі міста поклали квіти до меморіалу на Пагорбі Слави.

Рідні та близькі, нащадки загиблих у глобальному конфлікті, навіть найповажнішого віку, теж не змогли залишитися осторонь. Війна стала частиною їхньої пам’яті, частиною життя. Сьогодні із квітами та портретами в руках, зі сльозами на очах вони згадують, здавалося, далекі, але від того не менш болісні й тяжкі, втрати дорогих людей та випробування повоєнних років.

blank

– Сьогодні кожен із нас згадує й вшановує наших рідних і близьких, адже війна зачепила кожну українську домівку. У мене в руках фото Героя Радянського Союзу Олександра Тканка. Я знала цю людину особисто – він мій щирий і добрий друг назавжди! І я пишаюся цим, адже через історію цієї великої особистості бачиш людські долі різного роду, а за ними – долю всього нашого народу… Світла пам’ять і вічна шана кожному, хто ціною власного життя відстояв мир та свободу для нас. А ще хочу передати невимовну, велику вдячність кожному захисникові, які й сьогодні зі зброєю в руках захищають нас на Сході країни, – зазначила жителька Черкас Ольга Тимофіївна.

До слова, за даними українських істориків, людські втрати України у Другій світовій війні становили 8-10 млн осіб, а загальні демографічні – понад 13 млн. За кілька місяців бойових дій територія України була повністю завойована, а визволена тільки 28 жовтня 1944 року.

blank

blank