Золотоніською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні, розпочатому за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, та завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, що спричинили смерть особи, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135, ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, житель Золотоніського району, рухаючись на автомобілі «ВАЗ-21063», порушив вимоги Правил дорожнього руху та здійснив наїзд на пішохода, який перебував в сидячому положенні на проїзній частині з велосипедом, після чого не вжив заходів для надання медичної допомоги потерпілому чи виклику бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги, не повідомив про дану дорожньо-транспортну пригоду орган чи уповноважений підрозділ Національної поліції, та з місця події зник.

Внаслідок вказаних протиправних дій потерпілий отримав тілесні ушкодження, від яких, знаходячись на місці пригоди, помер.

Вжитими слідчими (розшуковими) заходами правопорушника встановлено та доставлено до органу досудового розслідування. На підставі зібраних у провадженні доказів 11.11.2019 вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 135,  ч. 2 ст. 286 КК України.

На цей час у кримінальному провадженні тривають слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин кримінального провадження, вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Довідково: санкція більш тяжкого злочину передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

 Повідомляє прес-служба  прокуратури Черкаської області.