Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання психотропної речовини з метою збуту, та незаконному збуті психотропної речовини), ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання психотропної речовини з метою збуту, та незаконний збут психотропної речовини, вчинено повторно)  Кримінального кодексу України.

За версією органу досудового розслідування встановлено, що 34-річний черкащанин незаконно придбав та збував психотропну речовину – «амфетамін» на території міста Черкаси з метою власного матеріального збагачення.

Встановивши наявність достатніх доказів у вказаному кримінальному провадженні, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 307, ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Довідково: за вчинене зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.