Звенигордською окружної прокуратури повідомлено про підозру 26-річному жителю м. Городище, за фактом незаконної порубки дерев у захисних насадженнях, перевезення зрубаних дерев, що заподіяло істотну шкоду (ч.1 ст. 246 КК України). Інформує Звенигтородська окружна прокуратура.

За версією слідства, 17 червня 2021 року у захисних лісонасадженнях регіональної філії «Одеська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця», що знаходиться в адміністративних межах Селищанської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, житель сусіднього району вчинив порубку 27 сироростучих дерев твердих порід, та намагався перевезти їх до місця свого проживання.

Своїми злочинними діями молодик заподіяв збитків регіональній філії «Одеська залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» на загальну суму понад 330 тисяч гривень.

В ході огляду місця події у злочинця вилучено знаряддя вчинення злочину, а саме вантажний автомобіль марки ГАЗ з навантаженими деревами та бензопилу.

На даний час триває досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.