Черкаською місцевою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Встановлено, що у Черкасах на пішохідному переході по бульвару Шевченка, 23- річний водій, грубо порушив вимоги Правил дорожнього руху України, через те, що вчасно не зменшив швидкість руху свого транспортного засобу та скоїв наїзд на 26-річного чоловіка та 5-річного хлопчика, які перетинали проїзну частину бульвару Шевченка.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішоходи отримали тяжкі тілесні ушкодження,  що знаходиться у причинному зв’язку з порушенням водієм автомобіля Правил дорожнього руху України.

На даний час процесуальним керівником погоджено обвинувальний акт відносно зловмисника та скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: за вказане правопорушення загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.