За добу в Черкаській області провели 69 ПЛР-тестувань. Завдяки цій роботі виявили 43 інфікованих коронавірусом. Тож на даний час в області 46 хворих на COVID-19. Найскладніша ситуація в Кам’янці – там  23 інфікованих, серед яких п’ятеро медиків.

Про це сьогодні на брифінгу повідомили голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

“Було проведено 157 ПЛР-тестувань, за останню добу – 69. Загалом наші медики щодня можуть проводити до 500 тестувань. Ми на правильному шляху, бо ці тестування дають можливість виявити всіх хворих, коли ми відпрацьовуємо контактних осіб. Тому ситуація під контролем, і ми будемо своєчасно тестувати людей із симптомами, а також тих, хто повертається із закордону. Чітко розуміємо, що робимо і як будемо виходити з ситуації. Сьогодні з 9 ранку в Кам’янці працюють блокпости, де проводять скринінг. Зараз ще можна без обмежень. Однак сьогодні буде ухвалено рішення про обмеження вїзду з 20-ї години вечора і до 6-ї ранку, крім автомобілів екстрених служб. Жодної паніки немає, ситуація під контролем”, – повідомив Ботнар.

Голова ОДА також додав, що із хворих у лікарнях перебувають тільки 15 черкащан. Їхній стан – середньої тяжкості. Решта – 31 особа, перебувають вдома на самоізоляції. Ці люди заразилися лише нещодавно і в ОДА очікують, що вже скоро вони одужають.

Між тим міський голова Черкас Анатолій Бондаренко поінформував, що у Черкасах 10 хворих на коронавірус. Серед них одна дитина.

“Сім – жителі міста Черкаси. Три – це житеді Кам’янки, Городища, Черкаського району. Серед черкасціва, на жаль, є дворічна дитина, також серед них троє жінок – 41, 62 та 63 роки, і троє чоловіки – 25, 28 та 48 років. З інших районів два чоловіка 59 і 38 років і жінка 59 років. Ця хвороба була нам завезена із Польщі та Росії. Ми будемо розглядати варіанти встановлення на в’їздав в Черкаси блокпостів. Про обмеження виїзду та в’їзду поки не йдеться. А от щоб на блокпостах робили скрінінг, міряли температуру громадянам – це може бути”, -додав Бондаренко.

Додамо, що за даними ЦГЗ, станом на 10:00 29 березня в Україні 418 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 9 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослих, 1 дитина). Черкащина – в лідерах по захворюваності в Україні.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена:

▪️Вінницька область — 22 випадки;
▪️Волинська область — 2 випадки;
▪️Дніпропетровська область — 6 випадків;
▪️Донецька область — 2 випадки;
▪️Житомирська область — 5 (1 летальний) випадків;
▪️Закарпатська область — 1 випадок;
▪️Запорізька область — 11 випадків;
▪️Івано-Франківська область — 41 (3 летальні) випадок;
▪️Кіровоградська область — 4 випадки;
▪️м. Київ — 82 випадки;
▪️Київська область — 45 випадків;
▪️Львівська область — 5 випадків;
▪️Луганська область — 2 випадки;
▪️Одеська область — 8 випадків;
▪️Полтавська область — 1 випадок;
▪️Рівненська область — 9 випадків (2 летальних);
▪️Сумська область — 6 випадків (1 летальний);
▪️Тернопільська область — 57 випадків (1 летальний);
▪️Харківська область — 1 випадок;
▪️Херсонська область — 1 випадок;
▪️Хмельницька область — 1 випадок
▪️Чернівецька область — 59 (1 летальний, 5 одужання) випадків;
▪️Черкаська область — 46 випадків;
▪️Чернігівська область — 1 випадок.