Уперше в нашому місті відбудеться Черкаський спортивний фестиваль. Пройде він під гаслом “Твоя сила – твоя Незалежність”. Упродовж двох днів, 23-24 серпня, на його відвідувачів чекатиме насичена та яскрава програма з елементами шоу. Учасником зможе стати кожна людина незалежно від її віку та фізичної підготовки.

Спортивними майданчиками на цей час стануть одночасно кілька локацій – Долина троянд, територія Центрального стадіону та пляжу «Казбетський» («Пушкінський»). Організатором фестивалю виступає Черкаська міська рада.

– Найголовніше завдання, яке ми ставимо перед собою під час організації цього фестивалю, – провести його не для професійних спортсменів, а для людей від спортсменів, – говорить один із ініціаторів фестивалю, заступник міського голови Юрій Ботнар. – Ми прагнемо популяризувати спорт, показати його масовість, красу, переконати в такий спосіб містян обирати активний та здоровий спосіб життя. Бо це легко, це розкриває людину й відкриває нові можливості перед нею.

Однією з центральних подій цьогорічного фестивалю є встановлення рекорду України з найтривалішого футбольного матчу.

Загалом же упродовж 23-24 серпня відвідувачі зможуть долучитися до веслування на човнах, байдарках і каное, змагань із пляжного волейболу, армреслінгу та гирьового спорту, спробувати стрільбу з лука, фехтування, кульову стрільбу, страйкбол, а ще – побачити виступи з гімнастики, стати учасником спортивних квестів та естафет, баскетбольних батлів та багато іншого.

Під час фестивалю проведуть численні майстер-класи від чемпіонів. Тут поділяються секретами бойових мистецтв (боксу, вільної боротьби, дзюдо, кікбоксингу, таеквандо), спортивних та народних танців або ж навчать тонкощам гри в шахи.