Карети швидкої допомоги у Черкасах на період карантину безкоштовно дезінфікуватимуть та митимуть на одній із міських автомийок. Її адміністратор Михайло Пукаленко розповів Суспільному, у такий спосіб хочуть показати, що цінують роботу медиків і готові їм допомагати.


Бригада медиків приїхала на мийку після виклику. “Водні процедури” для карети 103 сьогодні тут проводить оператор Назар Король. Зробити свої послуги безкоштовними для працівників швидкої на період карантину вирішили, аби хоч якось бути корисними медикам – говорить адміністратор Михайло Пукаленко: “Сьогодні ти допоможеш медику, а завтра він може допомогти тобі. Коли водії від’їздили зміну можна тоді приїжджати, це буде актуально для них і нас у вечірній час. Понятно, що всі машини ми не осилимо мить, бо їх дуже багато. Ми домовлялися, що по мірі нашої можливості”.

Тимур Кулешов – фельдшер швидкої. Каже, до такої ініціативи ставиться позитивно: “У цей важкий час, кожен допомагає, чим може. Хтось маски роздає, рукавички чи медикаменти. А хтось в отакий спосіб. Ми щиро вдячні”.

Нині пересічні черкащани і підприємці допомагають працівникам швидкої, говорить директор обласного центру екстреної допомоги Ігор Фесун: “Не так важлива сама матеріальна допомога, як у вага до медиків, адже вони зараз знаходяться на передовій і кожен такий невеличкий крок, для них це є стимулом роботи в боротьбі з цим вірусом”.

Завершальний етап мийки – дезінфекція салону карети 103.