Інфраструктурний грант від House of Europe – це можливість, що надається комунальним закладам культури на придбання сучасної техніки, в т.ч і для запуску цифрового формату роботи.

Бібліотека-філія№ 8 для дорослих Черкаської міської ЦБС подали заявку на грант від House of Europe в сумі 129 тис. грн. для реалізації онлайн проєкту «Бібліотека на You Tube».

Він передбачає створення протягом року якісного контенту з 50 відео (книжкові огляди, рекомендації, відгуки на прочитане, марафони спільного прочитання тощо). Цей проєкт розрахований на промоцію читання, висвітлення найпомітніших творів останніх років і слугуватиме орієнтиром у безмежному книжковому морі, а новостворений канал бібліотеки стане повноцінною платформою для спілкування з читачами і ведення професійного книжкового блогу.

Слід зазначити, що Бібліотека-філія № 8 для дорослих Черкаської міської ЦБС наразі успішно бере участь у навчальній програмі Академії культурного лідера від House of Europe. Бібліотекарка Шарпінська Тетяна пройшла конкурсний відбір на онлайн нетворкінгову навчальну подорож до Чехії з заявкою «Особисте навчання – шлях до зростання громади» і з 24 травня розпочала навчання.