Від початку цього року за різними програмами для підсилення обороноздатності держави Черкаси вже спрямували 146,5 мільйонів гривень. Про це повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Кошти було розподілено так:

Програма підтримки Збройних Сил України на 2022-2023 роки – 98,9 млн грн.

Міська цільова програма заходів та робіт з територіальної оборони м.Черкаси – 24,6 млн грн.

Програма протидії тероризму на території м. Черкаси на 2021-2025 роки – 14 млн грн.

Програма забезпечення законності та профілактики правопорушень у м. Черкаси на 2022-2026 роки – 6,1 млн грн.

Програма реалізації заходів цивільного захисту населення та території Черкаської міської територіальної громади на 2023-2026 роки – 2,9 млн грн.

“За ці кошти, серед іншого, ми допомагали військовим із закупівлею екіпірування для несення служби, придбанням запчастин та ремонтом техніки, паливо-мастильних матеріалів, матеріально-технічних засобів (біноклі, прилади нічного бачення, тепловізори, оптичне обладнання і т.д.).

Допомагати нашим воїнам, які сьогодні на передовій, правоохоронцям, які пильнують за безпекою в нашому місті, – наш незмінний пріоритет. Ми підтримуватимемо наших захисників стільки, скільки це буде необхідно та наскільки дозволятимуть ресурси.

Черкаси були і надалі залишатимуться надійним тилом для Збройних Сил України. Дякуємо нашим захисникам за кожен новий день, який зустрічаємо у відносно спокійних Черкасах.” – зазначив очільник міста.