Медичні інновації та передові європейські технології у медичній галузі допомагатиме упроваджувати на Черкащині фармацевтична компанія «Рош Україна». Меморандум про співпрацю та взаєморозуміння у галузі охорони здоров’я сьогодні підписали голова облдержадміністрації Роман Боднар та генеральний директор «Рош Україна» Мартін Вершлан.

Фармацевтична компанія «Рош» зі штаб-квартирою у Швейцарії діє на ринку більше 120 років. Виробляє сучасні діагностичні засоби і інноваційні лікарські препарати для профілактики, діагностики та лікування серйозних захворювань, роблячи значний внесок у розвиток світової охорони здоров’я. Тридцять препаратів «Рош», зокрема життєво важливі антибіотики, протималярійні та протипухлинні препарати, включені до Переліку основних лікарських засобів ВОЗ.

– Ми переконані, що для вирішення важливих завдань у сфері охорони здоров’я в Україні потрібно залучати кращі практики і об’єднувати зусилля держави і фармацевтичної галузі, – висловив переконання гендиректор компанії Мартін Вершлан. – Співпраця в рамках Меморандуму буде направленаа на збільшення ефективності регіональних програм в сфері охорони здоров’я для досягнення кращих результатів лікування населення, що проживають в даному регіоні.

Залучення передових міжнародних компаній є перспективним для розвитку медицини Черкащини, переконаний Роман Боднар. Тож у межах Меморандуму планують впровадити Пілотний проект з трансформації підходів органів місцевого самоврядування, обласних адміністрацій з вирішення викликів забезпечення доступності лікування для пацієнтів, які його потребують. Його наразі презентують в Україні вперше.

– Усвідомлюємо важливість нашої співпраці та розуміємо її перспективи для медичної галузі Черкащини, – відзначає очільник області. – В останні роки медицина регіону розвивається швидкими кроками. У нас є певні досягнення, про які можемо розповісти. Але у той же час розуміємо, що у глобальному світі не використовувати сучасний досвід інших компаній, їхні інтелектуальні напрацювання – не далекоглядно та не вигідно насамперед нам самим. Будь-яка співпраця та комунікація з іншими, яка дасть додаткову синергію, знання, взаємний успіх нами вітається і нами усіляко заохочується.

Компанія «Рош» – одна з провідних компаній світу в області фармацевтики і діагностики, є одним з найбільших виробників біотехнологічних лікарських препаратів для лікування онкологічних, офтальмологічних і аутоімунних захворювань, важких вірусних інфекцій і порушень центральної нервової системи.

Об’єднання фармацевтичного і діагностичного підрозділів дозволяє «Рош» бути лідером в області персоналізованої медицини – стратегії, спрямованої на розробку ефективних медичних рішень для пацієнтів, з урахуванням індивідуальних особливостей кожного. У групу компаній «Рош» входять компанії Genentech, США, і контрольний пакет акцій компанії ChugaiPharmaceutical, Японія. Додаткову інформацію про компанію «Рош» в Україні можна отримати на сайті www.roche.ua