Звичка вечеряти пізно ввечері може привести до харчової залежності і інших проблем. Психолог Наталія Холоденко в програмі «Зірковий шлях» на каналі «Україна» розповіла, як відучити себе від звички їсти перед сном, пише “Про Все”.

Зайвий шматок торта або піци – це, за словами психолога Наталії Холоденко, шлях до харчової залежності.

– Насправді це дуже серйозна проблема, – пояснила психолог. – Коли ви лягаєте спати на повний шлунок, то є велика ймовірність, що вам присняться кошмари. Тому що тяжкість в шлунку дає сигнал мозку, що з цим відчуттям важкості потрібно щось робити. В результаті негативний стан переводиться у кошмари.

Чому потрібно відучити себе від звички їсти пізно ввечері

– Насправді сон – це дуже важлива складова, – сказала психолог. – Коли ми починаємо переїдати на ніч, то перетворюємося в маленьких дітей, які їдять для того, щоб заспокоїтися.

– Я просто привчила себе – майже ніколи не їсти після 17:00. Зауважте, навіть не після шостої, – сказала Наталія Холоденко. – Я взагалі їм все, що хочу, до 16:00. Так, бувають якісь свята чи пізні зустрічі. Тоді я порушую правило і можу випити келих шампанського, що-небудь з’їсти. Але в даному випадку головне – не налягати на їжу, – порадила Наталія Холоденко.

Психологиня поділилася порадами, чим зайняти себе перед сном, щоб на ранок прокинутися бадьорим і повним сил.

– Найкраще налаштовуватися на це фізично, – запропонувала психолог. – провітрити кімнату або прогулятися на вулиці. Вже за годину до сну важливо відкласти будь-які гаджети, тому що блакитне світло екрану збуджує мозок. В результаті ви не зможете заснути так, як потрібно вашому організму.