З’їздити на наймасштабніший в України фестиваль коміксів та косплею учениця Черкаської школи №17 шістнадцятилітня Світлана Бублик хотіла давно. Задля здійснення своєї мрії дівчина працювала влітку, зароблені гроші й витратила на придбання квитка, що обійшовся їй у 1000 грн, та поїздку до Києва на фестиваль. Розповідає Тетяна Мартинова у газеті “Вечірні Черкаси“.


16-річна черкаська школярка в образі Еріка Дрейвена з фільму «Ворон» (на фото у центрі)

 – В одному місці збираються поціновувачі коміксів, аніме, комп’ютерних ігор, молодіжної музики, люди об’єднані спільними віртуальними захопленнями. Перше запитання, яке ставлять там один одному люди: «Які фендоми»? – тобто, чим захоплюєшся. Це дуже великий фестиваль і з кожним роком він збільшується, якщо торік там було лише три входи, то цьогоріч – 15. Я дуже хотіла туди поїхати, мені про фестиваль розповіла подруга. Звичайно, хотілося познайомитися з однодумцями, побачити роботи художників: стікери, плакати, листівки, комікси та мене цікавило усе, що пов’язано з моєю улюбленою грою «Відьмак», — ділиться враженнями Світлана. – Одна з умов перебування там – усі відвідувачі мають бути у костюмі, я вибрала образ Еріка Дрейвена зі старого фільму «Ворон».

Учасники заходу з усією України були в образах героїв з коміксів, комп’ютерних ігор, фільмів, аніме. Різноманітні мультяшні образи, яскраві перуки, дівчата в сексуальному вбранні, а хлопці в образах героїв відеоігор, персонажів із «Зоряних воєн», «Гри престолів», супергероїв. Усі образи та невеличкі сценки, розіграні для їх презентації, тут оцінює журі. Автори найбільш вражаючих образів отримують грошові винагороди за призові місця.

Крім цього, на Comic Con Ukraine в цьому році приїхали знамениті голлівудські актори – Крістофер Ллойд — зірка трилогії «Назад у майбутнє», Денні Трехо, а також програміст і дизайнер відеоігор Джон Ромеро.

Своєю поїздкою шістнадцятирічна черкащанка вдоволена. Хоч їй і не вдалося сфотографуватися зі світовими знаменитостями, адже для цього треба було купувати значно дорожчий квиток, що передбачав фотосесію, Світлана Бублик знайшла нових друзів, придбала бажаний комікс і вже готується до фестивалю 2020 року.