Зіркова черкащанка, півфіналістка шоу “Голос країни” Вікторія Ягич долучилась до музичного проєкту “Так працює пам’ять”. Співачка виконала пісню “Нема біди”.

Насьогодні по проєкту долучилося понад 50 українських артистів та музичних гуртів. Серед них ТНМК, “Антитіла”, Брати Гадюкіни, “Скрябін”, “Гайдамаки”, alyona alyona, Марія Бурмака, “Без Обмежень”, тощо.

Довідково: В рамках проєкту Руслана Горового «Так працює пам‘ять» вже понад 50 тижнів, через пісні українських музикантів закарбувується пам‘ять про маленького, але сильного духом українця – Данила Дідіка, який загинув у результаті теракту.

22 лютого 2015-го року, на другий рік війни, в річницю перемоги Революції Гідності, у Харкові проходила хода на підтримку єдності України.

В ній брав участь і Данило Дідік. Хода почалася біля Палацу Спорту, активісти вишикувалися в колону та рушили в напрямку майдану Свободи, однак встигли пройти лише 100 метрів, коли пролунав вибух. Хлопець ішов попереду колони, перебував поблизу епіцентру вибуху й отримав тяжку черепно-мозкову травму. Травма призвела до коми. Наступного дня, 23 лютого 2015 року, не приходячи до тями, Данило помер.

Життя дитини обірвалося у п’ятнадцять років. Тоді від вибуху міни, закладеної проросійськими терористами, загинули ще троє учасників ходи: Микола Мельничук (18 років), Вадим Рибальченко (37 років), Ігор Толмачов (52 роки).

Ініціатор проєкту Руслан Горовий коментує: «Немає, і не може бути таких слів, які б вгамували біль батьків Дані. Коли за свободу і незалежність гине дитина, це завжди означає, що десь хтось із нас, дорослих, недопрацював, не передбачив, не вберіг. Смерть Даньки – це нагадування, що ми відповідальні за кожен свій крок. І не лише перед собою.»