Враховуючи складну ситуацію з розрахунками за вже надані послуги з теплопостачання та гарячого водопостачання впродовж опалювального періоду 2023-2024 років та після його завершення, виконавець послуг ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» було вимушене підготувати та направити до суду позовні заяви про примусове стягнення заборгованості за спожиті комунальні послуги. Інформують у пресслужбі підприємства.

Юридичним відділом підприємства сформовано перелік боржників для подальшого примусового стягнення заборгованості, що здійснюється у порядку судового та виконавчого провадження.

У рамках виконавчого провадження для споживачів можуть наставати негативні наслідки у вигляді накладення арештів на все рухоме/нерухоме майно та банківські рахунки (в тому числі зарплатні та пенсійні картки) всіх зареєстрованих осіб і співвласників квартир, по яких обліковується заборгованість.

До того ж, дані про боржників вносяться до Єдиного реєстру боржників, та відповідно до них застосовуються обмеження щодо виїзду за кордон, здійснення ними операцій із продажу або купівлі рухомого та нерухомого майна.

Нагадаємо, на 01 липня 2024 року загальна сума боргу споживачів категорії «населення» за опалення та гарячу воду перед ВП «Черкаська ТЕЦ» ПРАТ «Черкаське хімволокно» сягнула 164 мільйони гривень.